
Ingredience:
- 500 g muškátové dýně
- 100 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g mouky
- 500 ml mléka
- 500 ml mléka
- Tymián
- Šalvěj
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- 1 avokádo
- 4 lžíce Fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Postup:
- Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji dozlatova.
- Přidáme oloupanou, vypeckovanou a na menší kusy nakrájenou muškátovou dýni, rozdrcený česnek, tymián, šalvěj, krátce orestujeme a zalijeme smetanou a mlékem.
- Uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem, dle potřeby zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dochutíme solí a pepřem a ještě chvilku povaříme.
- Oloupané a vypeckované avokádo nakrájíme na měsíčky a zprudka orestujeme na olivovém oleji, dochutíme solí a pepřem a před podáváním pokapeme fíkovým balzamikovým krémem.
Foto: Kalamáta Papadimitriou
30. 10. 2015