Společnost

Které VIPky vám dnes uvaří?

Dnešní večer patří herci Romanu Štabrňákovi a herečce a kostýmní výtvarnici Simoně Chytrové. Zatímco Roman všechny zve do svého domu, kam nás asi zláká Simona?

Co myslíte, užijeme si společně chvíle klidu a dozvíme se nové, zajímavé recepty, nebo se dnešní VIP Prostřeno! ponese v krapet rozhádaném duchu a o novinkách si můžete nechat jen zdát? My to nevíme, vy to nevíte, ale když se budeme dívat „na telku“, zjistíme to záhy!

Romanovo vychytané menu

Herec Roman Štabrňák, kterého můžete znát například ze seriálu Cesty domů, má několik lásek, a jednou z nich je kouzlení. Jestlipak vyčaruje ostatním něco neskutečně dobrého, nebo si raději pomůže bez triků?

V kuchyni se pohybuje s elegancí profesionála a sám přiznává, že tohle je jeho parketa. „Vzhledem k tomu, jak vypadám a jak jsme si povídali, mě budou ostatní asi tipovat na ryze českou kuchyni,“ hádá hostitel, ale není to tak úplně pravda, například Simona ho vidí jako rafinovanějšího strávníka. A má pravdu. Roman pro ostatní připravil ryze moderní gurmánské menu: začne cuketovou roládou s uzeným masem, na ni se napojí dýňová polévka se zázvorem, po které se už hlásí o slovo medailonky z vepřové panenky s glazurovanou baby karotkou a přelivem ze sušených rajčat, aby se veškeré chutě propojily finálním čokoládovým dortem bez mouky. Opět nezbývá než jen tiše dodat – také bychom si dali. Alespoň kousíček…

A co na to ostatní? Ocení, že jídla jsou nejen zdravá, ale i vizuálně velice přitažlivá a ještě chutná. Předkrm se zalíbil i Petru Urbanovi, ovšem těžko říct, zda pro vytříbenou rafinovanost pokrmu, nebo prostý fakt – karikaturista měl hlad. „Romane, tebe je pro to herectví škoda,“ tvrdí Olga, když se nese hlavní chod. „Omáčka byla hodně dobrá,“ souhlasí Petr. „Já vepřové nemusím, ale panenka byla medium a měkoučká,“ přidává další pochvalná slova poměrně kritická Simona. Co ji tedy nakonec zklamalo? A jak asi dopadne zábava, když jsme už zmiňovali, že Roman má několik lásek a jednou z nich je…

Simonina italská volba

Přestože si ji lidé pamatují hlavně jako herečku, Simona se cítí více svá v navrhování filmových kostýmů. A nejen v nich. Líbí se jí také období rokoka a baroka a proto se rozhodla pro benátskou večeři! Kdo ví, ale jaká byla skutečná motivace – Simona má předky v Itálii a také se v této zemi cítí více doma než v Čechách.

Hostitelka ve svém menu plánuje sardinky s cibulí a piniovými oříšky a v duchu moře se ponese také polévka ze slávek a srdcovek. Počítá se rovněž s těstovinami plněnými sýrem a špenátem, které si dovezla už hotové z Itálie. Ale to jsme teprve začali, protože jako hlavní chod se plánuje ryba kambala s citrónovou bazalkou, upečená na bramborách s olivami. Nechte se překvapit, jaká asi bude sladká tečka, když Simona nemá ráda sladké…

„Já znám sardinky jen z plechovky a tyhle byly hodně dobrý,“ chválí ryby s cibulí Petr, nadšení neskrývá ani Roman. Během degustace hostitelka přidá několik zajímavostí o typické italské večeři, kde nesmějí chybět těstoviny. A když se prý rozvaří, někteří Italové to dokonce považují za důvod k rozvodu.

Nechybí ještě něco? Ano, správně, jaká bude sladká tečka? A co zábava? Setkání pokračuje v malostranském sklípku, tak se asi máme společně se soutěžícími na co těšit…


Připravila: Marcela

Foto: archiv FTV Prima

24. 1. 20123
 


Diskuze: příspěvků