Gastro

Kuře na rozmarýnu podle Petra Havlíčka

Není nad oblíbenou klasiku – kuře. Dá se připravit na tisíc a jeden způsob, je zdravé a nikdy neomrzí. 

Ingredience (porce pro 5 osob):

• 1 kuře 

• 1 lžíce olivového oleje 

• sůl 

• pepř 

• rozmarýn 

• 1 citron


Výživové hodnoty (v 1 porci):

• Bílkoviny: 33 g 

• tuky: 6 g 

• sacharidy: 32 g


Postup:

Kuře osolíme, opepříme a posypeme čerstvým rozmarýnem. Případně lze jehličky rozmarýnu do masa napíchat. Do pekáče dáme lžičku oleje a rozehřejeme ji. Na dno pekáče poklademe plátky citronu, přidáme kuře, přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu při 160 stupních Celsia. Po hodině víko odklopíme a pečeme asi ještě 10-15 minut, aby kuře získalo lepší barvu. Podáváme s rýží basmati nebo s jasmínovou rýží. 


Tip:

Misto citornů můžeme dát na do pekáče také mango, ananas nebo jablka.


Zdroj: Superjídelníček (Petr Havlíček a Petra Lamschová)



Diskuze: příspěvků