Gastro

Kuřecí maso s máslovou dýní a červenou cibulkou

Podzim si většinou spojujeme s Halloweenem a časem, kdy se všude objevují dýně. Vyzkoušejte Kuřecí maso s máslovou dýní a červenou cibulkou.

Ingredience na 4 porce:

500 g kuřecích řízků stehenních DZ Klatovy

1 máslová dýně

1 červená cibule

3 stroužky česneku

olivový olej

snítky čerstvého tymiánu

sůl

pepř

 

Postup

Máslovou dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Do pánve s rozpáleným olivovým olejem vložíme maso. Po pár minutách přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a restujeme. V jiné pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dýni, nakrájený česnek a snítky tymiánu. Dle potřeby podlijeme trochou vody, vývaru či bílého vína, podusíme do měkka a dochutíme. Obě připravené směsi opatrně smícháme a podáváme.


Připravila: Katka
Foto: Drůbežářský závod Klatovy


Diskuze: příspěvků