Máte rádi kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než obvykle? Vyzkoušejte kuřecí prsíčko pečené v anglické slanině s celerovým krémem a pečenou marinovanou cuketou s balzamikovým krémem.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 8 tenkých plátků anglické slaniny
- 700 g celeru
- 4 brambory
- 300 ml mléka
- 200 ml smetany
- 1 cuketa
- Olivový olej
- Klasický balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Kuřecí prsa lehce osolíme, zabalíme do tenkých plátků slaniny a poté ze všech stran opečeme na pánvi.
- Opečené kuře ještě 15 minut dopečeme v troubě rozpálené na 180 °C.
- Brambory s celerem nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
- Do scezených brambor s celerem přidáme mléko, smetanu, máslo, sůl a tyčovým mixérem ušleháme jemný celerový krém.
- Cuketu nakrájenou na kousky opečeme na olivovém oleji. Po změknutí přidáme 2 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou a osolíme.
Foto: Kalamáta Papadimitriou