Co takhle na víkend trochu odlehčit stravu? Kuskus s kuřecím masem a zeleninou je v tomto případě dobrá volba.
1 porce přbližně obsahuje:
Bílkoviny: 35 g
Tuky: 13 g
Sacharidy: 41 g
Ingredience:
110 g kuřecích prsou
55 g kuskusu v suchém stavu
rajčata
listový špenát
2 lžičky oleje
barbecue koření
Postup:
Kuskus připravíme podle návodu. Vmícháme lžičku oleje a necháme odstát. Kuřecí prsa ochutíme barbecue kořením, potřeme zbytkem oleje. Zprudka opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem asi 2-3 minuty z každé strany. Po opečení nakrájíme na proužky. Podáváme společně s kuskusem, listovým špenátem a rajčaty.
Tip:
Místo kuskusu můžete použít také celozrnnou rýži.
Další zajímavé recepty najdete v knize Superjídelníček.
Připravila: red.
Foto: Kniha Petra Havlíčka a Petry Lamschové