Gastro

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Velikonoce se blíží a jako každý rok se doma sejde bohatá koleda v podobě vajec na tvrdo. Pokud přemýšlíte, co s nimi uděláte, máme pro vás tip na vajíčkový salát.

Letos doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi. Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu. 

Na porci pro 5 osob budete potřebovat: 

10 vajec natvrdo 

2 stonky řapíkatého celeru 

1 svazek ředkviček 

1/2 červené cibule 

hrst petrželky 

400 g bílého Selského jogurtu Hollandia 

1 lžíci hořčice 

Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžete nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku najemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promíchejte s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Výborně se k němu hodí čerstvě rozpečená bageta. 

Tip: Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravte těsně před podáváním.

Připravila: Katka
Foto: Hollandia


Diskuze: příspěvků