Máte chuť na něco křehkého? Upečte si londýnské řezy.
Suroviny
300 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
3 žloutky
½ Kypřicího prášku do pečiva
Rybízovou marmeládu na potření
Postup
Všechny suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na plech v šířce asi 5 mm plátu. Potřeme rybízovou marmeládou a přelivem. Nakonec posypeme sekanými ořechy. Pečeme pozvolna při 180 stupních 15–20 minut. Ještě za tepla krájíme.
Přeliv
6 bílků
200 g cukru krupice
120 g nahrubo sekaných vlašských ořechů
1 Vanilkový cukr Vitana
Z bílků a cukrů ušleháme sníh a lehce přimícháme ořechy.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Vitana
Zdroj fotografií: Vitana