Gastro

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení : asi 10 minut


Na těsto:

6 vajec
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
30 ml oleje
110 g polohrubé mouky
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
20 g kakaa


Na náplň:

500 g polotučného tvarohu
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 g zakysané smetany
4 PL medu


Ješte potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení


Příprava:

 

  1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínový cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny a přidáme olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a zlehka vmícháme do pěny.
  2. Polovinu těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.


Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba : 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení : asi 10 minut

3. Stejným způsobem upečeme i druhou polovinu těsta.

4. Na přípravu náplně ušleháme tvaroh s vanilínovým cukrem , smetanou a medem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

5. Z vychladnutých plátů opatrně odstraníme papír na pečení. . Plát potřeme náplní , přiklopíme druhým plátem, a zlehka přitlačíme . Vložíme asi na hodinu do chladničky.

TIP: Řezy můžeme polít Polevou tmavou Dr.Oetker.

Foto: Dr. Oetker
6. 5. 2016


Diskuze: příspěvků