Máte rádi mrkvové dobroty. Upečte si mrkvové muffiny. Můžete je i krásně nazdobit.
Doba přípravy: asi 30 minut
Doba pečení: asi 30 minut
Vystačí na: 12 kusů
Na těsto:
2 vejce
120 g třtinového cukru
1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
½ KL Aroma vanilkového Dr.Oetker
1 PL javorového sirupu
100 ml oleje
180 g polohrubé mouky
2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
špetka soli
3 středně velké mrkve
70 g vlašských ořechů
Na krém:
200 g pomazánkového másla
90 g moučkového cukru
1 KL javorového sirupu
šťáva z ½ citrónu
50 g změklého másla
Na ozdobení:
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
Barva gelová potravinářská červená, žlutá, zelená Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
formu na muffiny
12 papírových košíčků na muffiny
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, skořicovým cukrem, aroma, sirupem a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, solí a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 170 °C Horkovzdušná trouba: 150 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 30 minut
2. Muffiny necháme vychladnout.
3. Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny.
4. Na ozdobení obarvíme 3/4 marcipánu červenou a žlutou gelovou barvou tak, abychom získali oranžovou barvu. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vytvoříme váleček, který rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme mrkvičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou gelovou barvou a vytvoříme nať. Mrkvičky dozdobíme natí a naneseme na povrch krému. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
TIP: Do těsta můžeme přidat koření, např. mletý kardamom, mletý hřebíček nebo koření do perníku.
Foto: Dr. Oetker