Společnost

Naďa Urbánková prostírá stůl

Sbírání kytiček

Čeká nás další týden s hvězdami u stolu, které co si uvaří, to si také sní. Nebo snad ne? Kdo vás tentokrát překvapí, potěší nebo naštve?

Zkuste nejprve hádat: s kým se tento týden máte šanci, byť prostřednictvím televizních obrazovek, potkat? Napovíme vám, že půjde o tři slavíky a jednoho herce, který už má s televizním vařením zkušenosti. Nebo jinak: tři celebrity jsou původně z Moravy a ta čtvrtá z Podkrkonoší. Pořád nic? Už vás nebudeme dál napínat, ostatně fotografie je dostatečně zřetelná. V úterý vaří a hosty zve zpěvačka Naďa Urbánková a hned po ní si zajdeme na návštěvu k herci Mojdovi Maděričovi. A o dva dny později si třeba začnete dělat chutě na menu u operní divy Andrey Kalivodové a u českého Sinatry Ladi Kerndla.


S kým (čím) bude vařit Naďa?

Věřte, že nejen s láskou, ale také s trochou pohybové aktivity a dokonce ještě za pomoci – však se nechte překvapit! Zpěvačka své spolusoutěžící pozve na chatu, kde je uvítá borůvkovým vínem a hned zkraje menu se „podává tapas“. Jak vám ladí španělská chuťovka k tradičnímu domácímu vínu? Překvapivě to k sobě jde docela dobře, v tomto případě se totiž pod názvem tapas skrývá něco jiného – co tělu rovněž prospěje, ovšem chuťové buňky nepohladí. Možná tak naladí. Ale ani mlsné jazýčky nakonec o nic nepřijdou, po chvilce překvapení se už nese na stůl maminčina kulajda s liškami, stehýnka se střapatými brambory, tvarožník a ještě digestiv zvaný Tygří mléko.


A teď to začne – jednomu z hostů nejde pod nos kopr, další by do polévky přidal více smetany, tomuhle vadí, když se z polévky kouří, ovšem tamten to má zase rád. A u dalších pokrmů? Prý chybí kmín, jídla postrádají na pikantnosti, chybí… Ano, hostům chybí krapet vstřícnosti. Jak je vidět, ani tak slavná zpěvačka, jako je Naďa Urbánková – která si podle Andrey Kalivodové za spoustu životních karambolů může sama, tím, jak chce všem vyhovět – se všem skutečně nezavděčí. A také proč.


Proč nechce Mojmír své hosty přecpat?

Řekli byste do Mojmíra, že se kdysi chtěl stát dirigentem? A z jakého důvodu se nakonec přeorientoval na herectví? V každém případě teď může minimálně řídit přípravu surovin, aby z nich uvařil letní menu. Ostatně to se přece o známém herci říká, že rád vaří, a však se také před lety dobře zhostil role moderátora pořadu Prima vařečka. „Moje menu bude jednoduchý, protože v jednoduchosti je síla a je vedro, tak se nebudem přecpávat,“ představí svou vizi. Oželí snad polívčičku? I kdepak, polívčička bude, Mojmír bude podávat studené zeleninové gazpacho, což je španělská specialita, kterou ho naučila dcera Eliška. V těsném závěsu se hned na dalším talíři ponese krůta s nádivkou se sušeným ovocem a s ořechy a závěr patří crepes Suzette, tedy francouzským palačinkám s alkoholem. Jestlipak hosté tomuto menu přijdou na chuť? Nu, občas ani nevědě, co je čeká, neb Naďa si myslí, že gazpacho je polévka rybí, a Laďa se domnívá, že jde o nějakou sušenou šunku. A totéž platí i pro moučník – zatímco jeden z hostů to hádá na „něco z hroznů“, další tipuje „francouzský dortíček“.


Zábava bude náramná, minimálně jeden z hostů se jí nechce zúčastnit. Co z toho nakonec vyleze? Téma, které určitě nebylo ve scénáři. „To je jako kdyby tebe nutili, ať se obarvíš načerno a děláš tady striptýz na stole,“ vysvětluje svoje pocity dáma číslo jedna. Dáma číslo dvě však překvapí: „A to já bych zase udělala, ale chtěla bych zaplatit.“ Kolik? Ladislav Kerndl navrhuje, že dá 40 000 korun… Jak dopadne úterní VIP Prostřeno!? Bude se tady někdo svlékat, nebo šlo jen o řeči u stolu? Dívejte se, a budete to vědět také!

Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
11. 9. 2012

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků