Abyste si mohli zodpovědně vybrat potraviny, které prospívají vašemu zdraví, měli byste sledovat informace na obalech. Potřebujete se v nich trochu víc orientovat? Pak si nenechte ujít příležitost zúčastnit se unikátního workshopu.
Existuje několik pravidel, podle kterých můžete číst obaly potravin. A podle kterých jim i rozumět. Například složení. Suroviny by ve výpisu ingrediencí měly být řazeny sestupně. Tedy těch na prvním místě by potravina měla obsahovat nejvíce.
Zúčastněte se unikátního workshopu
Chcete-li se naučit vybírat jídlo nejen podle ceny, měli byste si uvědomovat, jaké složení má mít který druh potravin. Nyní máte příležitost přihlásit se na jedinečný workshop Chytré nakupování z cyklu Akademie zdravého životního stylu. Džunglí potravinových obalů vás provede dietoložka a odborná poradkyně iniciativy Vím, co jím a piju PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.
Kdy a kde?
Workshop se koná v pondělí 17. 6. od 18 hod v Praze v kavárně Era svět. Iniciativa Vím, co jím a piju, která workshop organizuje, plánuje v budoucnu vyrazit i za hranice hlavního města. Vstupenka na workshop stojí 250 Kč a je možné ji zaplatit online kartou.
Více informací se dozvíte na www.vimcojim.cz
Co se na workshopu naučíte?
Zjistíte, jaká jsou základní pravidla vyvážené stravy. Určitě vás nebude nikdo učit hubnout. Naopak se dozvíte, jak si dopřávat jakékoliv jídlo! Zjistíte, jaká množství jsou pro váš organismus vhodná. Obrovskou výhodou workshopu je osobní setkání s předními odborníky na výživu. Každý ze zhruba 40 účastníků bude mít možnost položit jim svou individuální otázku ohledně čtení obalů i vhodné skladby jídelníčku.
Vyhrajte dietoložku ke svému nákupu!
Jeden z účastníků workshopu vyhraje hlavní cenu – individuální nákup s Dr. Hlavatou. Výherce si připraví svůj nákupní seznam a v předem domluveném termínu vyrazí v doprovodu paní doktorky všechny položky nakoupit. Dr. Hlavatá bude výherce kontrolovat, zda si vybírá skutečně dobře, a po celou dobu bude k dispozici, aby poradila, když si samotný nakupující nebude vědět rady.
Připravila: Zuzana
Foto: iStock
11.6. 2013