Lučina neslouží jen k namazání na chleba. Ve studené kuchyni je výborná do pomazánek, slaných i sladkých koktejlů (smoothie). V teplé kuchyni ji můžete použít při přípravě slaných koláčů i sladkých dezertů jako jsou záviny, muffiny nebo cheesecake. S Lučinou můžete připravit také omáčky, ale lahodná je i čerstvá k vařeným bramborám.
Lučina neslouží jen k namazání na chleba. Ve studené kuchyni je výborná do pomazánek, slaných i sladkých koktejlů (smoothie). V teplé kuchyni ji můžete použít při přípravě slaných koláčů i sladkých dezertů jako jsou záviny, muffiny nebo cheesecake. S Lučinou můžete připravit také omáčky, ale lahodná je i čerstvá k vařeným bramborám.
Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Pro inspiraci zavítejte na www.matkyadcery.cz. Najdete zde recepty moderní a tradiční zároveň. Dcery poradí s novými trendy v pečení, maminky dcerám předají svoje zkušenosti, praktické rady a know-how. Podívejte se na jejich zajímavé příběhy a recepty.
Připravila: Zuzana
Foto: archiv
4. 6. 2013