Pokud máte rádi ostřejší recepty, vyzkoušejte pikantní kuřecí stehýnka s chilli.
Suroviny:
Spodní kuřecí stehna 8ks
3 vejce
chilli papričky dle chuti
1 lžička kari koření
2 stroužky česneku
sůl
barevný pepř
1 lžička bramborového škrobu
olej na smažení
Postup:
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Marinádu připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme koření, utřený česnek a bramborový škrob. Stehýnka necháme v takto připravené směsi a v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Směs maso důkladně obalí a pak jej můžeme smažit ve fritovacím hrnci nebo na pánvi s dostatečným množstvím oleje, přibližně 15 minut dozlatova.
Připravila: Katka
Foto: drůbežářské závody Klatovy