Gastro

Plněné žampiony

Sbírání kytiček

Nejsou houby jako houby. A ne každý je má rád, nicméně žampióny jsou v tomto směru většinou výjimkou. Co si třeba o víkendu zpestřit jídelníček a zkusit je upravit zase trochu jinak?

Plněné žampióny

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

1 balení Exclusive polévkové Dione 350 g 

600 g větších žampionů 

200 g taveného sýra 

100 g eidamu nebo sýru s modrou plísní 

50 g másla nebo oleje z bazalkového pesta 

1 větší cibulka nebo 3 šalotky 

1 menší sklenička bazalkového pesta 

sůl a pepř

POSTUP:

1. Nejprve očistěte žampiony a zbavte noh, které ponechejte do náplně. Kloboučky poklaďte na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Poté krátce zapečte v předehřáté troubě nebo rychle opečte na pánvi. 

2. Mezitím si nakrájejte a orestujte na másle cibulku a přidejte balení zeleninové směsi Exclusive polévková Dione 350 g. Za občasného míchání přidejte nakrájené nohy žampiónů a bazalkové pesto. Nechte vychladnout a poté smíchejte s taveným sýrem, dle potřeby ještě dochuťte. 

3. Připravenou směsí plňte napůl upečené žampiony a posypte nastrouhaným sýrem. Nakonec naplněné žampiony zapečte v předehřáté troubě zhruba dalších 3 až 5 minut. 

Žampiony můžete použít jako přílohu – například ke grilovanému kuřecímu prsu – nebo jako základ, ke kterému opečete brambory nebo hranolky a budete je podávat s česnekovým dipem.

Zdroj: Dione

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků