Těšte se na vaření herců Miroslava Etzlera a Pavla Soukupa, kteří jsou pracovními kolegy rovněž v seriálu Cesty domů, ostatně jako i další dva soutěžící z tohoto týdne. Co myslíte, bude se zase prostírat ve filmařských ateliérech?
Pravdu má ten, kdo říká ano. Dnešní první hostitel si pro své zázemí vybral ateliér – kuchyni Lídy Bernátové, a druhý zase policejní služebny.
Mirkova cizina
„Jsi lepší kuchař než policajt,“ směje se Pavel Soukup. „Jsem lepší kuchař než herec,“ je přesvědčený Mirek Etzler. A pak se svěřuje, že i když se to nezdá, patří mezi fanoušky televizních soutěží a pokud je to jen trochu možné, dívá se i na pořad Prostřeno!
O známém herci se ví, že mezi jeho hobby patří cestování a proto kolegové hádají, že i jeho menu zaloví ve vodách zahraniční kuchyně. Mají pravdu, Mirek všechny plánuje poctít cizokrajnou kuchyní. Pro inspiraci se „staví“ v Asii a také ve Středomoří. Co tedy budou mít pánové dobrého? Slávky po francouzsku, thajské tygří krevety s rýží tří barev a borůvky s mascarpone.
Jedno je jisté – borůvky teď v lednu určitě nikde nesbíral. Pavel Soukup ještě trefně dodává, že i kdyby je mohl sbírat, spíš by letěl do Singapuru. U stolu pak nejmladší účastník soutěže Míla Tichý chválí krevety, kdežto Pavel dumá, co na nich vlastně lidi mají… Ale ne dlouho, už je tady zábava a Mirek si pro ostatní kolegy vymyslel jazykový hlavolam. Uhádnete, zda se podaří některému z nich hlavolam vyřešit? Nebo je naopak nebude ani trošku bavit a svému hostiteli za to strhnou body?
Pavlovy lidovky
Oblíbený herec a druhý dnešní hostitel má zajímavou teorii -jídlo je prý dobré připravovat zhruba po tak dlouhou dobu, po kterou se také konzumuje. Předloží snad ostatním teplé párky s hořčicí? Tak párky to prý nebudou, přesto půjde o chlapské menu. A kdyby náhodou některá ze surovin došla, Pavel plánuje skočit si pro pomoc do bufáče.
Co se tedy bude servírovat? Hravé policejní menu! Začíná se „tekutou pozorností“ od četníka ze Saint-Tropez, pokračuje „svačinkou ze služebny“, hlavním chodem je „vzpomínka na školení v bulharském centru pro počítačovou kriminalitu“, dezert dostal jméno „placka kpt. Vejnara“ a hosté se prý mají těšit i na dárečky od kolegů ze Scotland Yardu! Přeloženo do češtiny to znamená, že svačinkou , respektive předkrmem se stanou saláty, ovšem podávat se budou stylově – na papírovém tácku. Jako hlavní chod se chystají bulharské čufty a bramborová kaše s česnekem, ovšem dezert aneb placka nám zůstala skrytá. Co to jenom může být…
Stejně stylové jako prostírání je i zábava. Zdalipak si pánové – herci ze seriálu Cesty domů – vzpomenou na text průvodní písně k tomuto dílu? Pokud vás to zajímá stejně jako to, jak jim chutnalo na služebně, dívejte se dnes na VIP Prostřeno!
Připravila: Marcela
Foto: archiv FTV Prima
31. 1. 2013