Gastro

Rebarborové koláčky

Sbírání kytiček

Reveň kadeřavá, reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora je velmi zajímavá lahůdková zelenina, známá jednoduše jako rebarbora.

Počet porcí:

6–8 koláčků

Doba přípravy: 80 minut

 

Ingredience na těsto:

  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky soli
  • 170 g másla
  • 125 ml ledové vody

Ingredience na náplň:

  • 500 g rebarbory
  • 300 g jahod
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • zakysaná smetana k podávání

Postup:

1. Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici.

2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout.

3. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky.

4. Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru.

5. Nechte péct v troubě zhruba 40 minut a podávejte se zakysanou smetanou.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Klasa
Zdroj fotografií: Klasa
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL