Společnost

Rodinné VIP Prostřeno! pokračuje

Jak asi dopadne souboj mladíka se zkušenou kuchařkou? Porovnejte si to dnes sami! Tentokrát vás zvou ke stolu Vincent Navrátil (rodina Žilkova) a Sabina Remundová (rodina Janžurových).

Vincent studuje konzervatoř, kdežto Sabina už má svá studijné léta za sebou, navíc je dvojnásobnou maminkou. Různí lidé rovná se různé chutě?

Vincent zve na dětskou párty

„Vincent se jmenuje po tatínkovi a také má po něm dobrosrdečnou povahu. Je to třetí dítě a ty jsou dětmi štěstěny,“ uvažuje o svém synovi maminka Veronika Žilková, která ho prý ani nijak nepodporovala ve studiu herectví – raději by z něj měla lékaře. Ovlivní to snad přípravu jeho menu, při kterém mu bude maminka sekundovat?

První dnešní „prostřeno“ bude plné smíchu, však také na párty pozval Vincent nejen ostatní soutěžící, ale i jejich potomky. Vypadá to, že se u stolu sejde dvanáct strávníků. Na co se nejen děti můžou těšit? Chystají se francouzské palačinky, cibulačka a speciální dezert, který milují snad všichni – zmrzlina.

„Nebude to mít jednoduché,“ říká Theodora Remundová, která si už to své „odvařila“, avšak Vincentovi fandí stejně jako její sestra Sabina – ta zase oceňuje chlapa, byť ještě mladého věku, který vaří ženám. Jak jim tedy zachutná cibulačka a což teprve palačinky slané i sladké? Zejména když dvě děti palačinky nejedí? Nevadí, Veronika Žilková improvizuje a nabídne nepalačinkovým potomkům obložené bagety.

Nejvíc si však patrně všichni „pošmáknou“ na zábavě, protože Vincent jako student prvního ročníku konzervatoře připravil s kamarády originální pohádku. A k tomu všem rozdává zmrzku v kornoutu. Mňam!

Sabina prostírá téměř pod hvězdami

Dcera Ivy Janžurové je ženou více tváří – hraje, píše scénáře a režíruje. A samozřejmě funguje i jako hodná a starostlivá maminka a také manželka divadelního a filmového architekta: „Všude visí jeho obrazy, protože malování je jeho veliká vášeň.“ Abyste si je alespoň trochu mohli prohlédnout, zve vás dnešní hostitelka do svého bytu ve druhém patře rodinného domu, tedy až pod střechu.

„Chci, aby každé z jídel obsahovalo ingredienci, kterou jsem sama vypěstovala nebo nasbírala,“ vysvětluje Sabina svůj přístup k menu. Jaké bude? „Připravila jsem si čtyři chody, maličko inspirované naší starou českou kuchyní, ale v odlehčenějším tónu.“ Nejprve se budou podávat šalvějové ravioly, pak domácí polévka, kde se mimo jiné objeví houba ucho Jidášovo, následovat by měly rolády z hovězího a kuřecího masa s celerovým salátem a tropická vášeň? To je označení pro lehký ovocný dezert.

„Celer je afrodiziakum, proto jsou tak klidný,“ myslí si o soupeřkách Veronika. „Nacpou své muže celery, stráví noc v objetí a pak nemají žádné nervy.“ Sabina se však během vaření svěřuje, že její partner k „plotně“ nemá zrovna vztah a ani si extra neváží, jak mu ženuška vyvařuje. Třeba to však ocení její hosté! A je to tady, polévka i hlavní chod sklízí úspěch. Bude totéž platit také o zábavě – výrobě svíček? Dívejte se dnes večer a odhalíte tajemství dalšího výherce netradiční kulinární šou známých tváří.

Připravila: Marcela
Foto: archiv FTV Prima
7. 2. 2013
 


Diskuze: příspěvků