Oslavy konce roku jsou už minulostí, nicméně recepty na zajímavé a rychlé občerstvení věčné. A jste-li příznivci lehkého experimentování a nebojíte se netradičních kombinací, možná vám přijde vhod následující recept.
Co budete potřebovat:
1 malá bageta
3 lžíce + 1 lžička másla
1 lžička bylinkové soli
1 krémový kozí sýr
1 – 2 zralé hrušky
3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
hrstka vlašských ořechů
snítky tymiánu
Postup:
V misce smícháme 3 lžíce změklého másla s bylinkovou solí. Na plátky nakrájenou bagetu potřeme bylinkovým máslem a v troubě na 170 stupňů necháme cca 10 minut opéct dozlatova.
Na pánvi rozehřejeme lžičku másla, na kterém orestujeme oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky. Poté přidáme balzamikový krém a necháme ho zredukovat.
Na vychladlé bagetky namažeme kozí sýr, ozdobíme plátky restovaných hrušek, půlkou vlašského ořechu a snítkou tymiánu.
Dobrou chuť!
Připravila: red
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou