Přemýšlíte, jaký nový druh cukroví letos na Vánoce vyzkoušet. Co třeba skořicoví šnečci.
Na těsto
150 g hladké mouky
1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g moučkového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
60 g změklého másla
špetka soli
2 KL Mandlového aroma Dr.Oetker
7 PL smetany ke šlehání
Na potření a posypání
trochu rozpuštěného másla
90 g cukru
1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
plech na pečení
papír na pečení
váleček
Postup
- Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo, sůl, aroma a smetanu a ručně vařečkou vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme obdélník silný asi 3 mm a lehce potřeme máslem.
- Cukr smícháme se skořicovým cukrem, těsto hustě posypeme a cukr zatlačíme válečkem do těsta. Těsto podélně srolujeme, pevně přitiskneme a uložíme na 1 hodinu do mrazničky.
- Roládu rozkrájíme na plátky silné asi 5 mm a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Plech vložíme do trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 15 minut
4. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
Tip: Skladujeme v uzavíratelné dóze, šnečci budou již druhý den vláčnější.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker