Nechce se vám péci něco složitého. Zkuste sloní slzy.
Na těsto:
• 4 žloutky
• 80 g cukru
• 1 balíček vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 balíček pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 4 bílky
Na krém:
• 500 ml smetany ke šlehání
• 2 balíčky Crème Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí Dr.Oetker
• 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
• 2 banány
• jahody na ozdobu
Na posypání:
• 1 zarovnaná PL moučkového cukru
Ještě potřebujeme:
• plech na pečení 30 x 40 cm
• uzavíratelnou mísu o objemu 3 l
• papír na pečení
Příprava:
- Na těsto vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky, cukr a vanilínový cukr do pěny. Zlehka vmícháme puding a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 8 minut
- Na krém vlijeme do uzavíratelné mísy o objemu 3 l smetanu ke šlehání, pudingy bez vaření a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do krému.
- Z vychladlého plátu opatrně stáhneme papír na pečení.
- Krém rozetřeme na plát a do středu položíme oloupané banány. Plát přehneme a dáme asi na 1/2 hodiny do chladničky.
- Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami. Před podáváním nakrájíme na jednotlivé slzy.
Foto: Dr. Oetker