Vyzkoušejte Steak marinovaný v Ale-Gar s grilovanou zeleninou od předního šéfkuchaře Alana Coxona.
Ingredience:
- 6 lžic Ale-Gar octa a trochu na zakapání
- 4 plátky hovězího masa na steak po 125-150 g
- 2 velké cukety, příčně nakrájené na tenčí plátky
- 2 papriky, zbavené semínek a nakrájené na větší kousky
- 2 červené cibule, rozkrojené na klíny
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup:
Ale-Gar nalijeme do mělké, nekovové nádoby a vložíme maso. Přikryjeme a necháme marinovat 30-40 minut, během kterých maso jednou otočíme.
Rozpálíme grilovací pánev nebo gril. Kousky cukety, paprik a cibule vložíme do mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Zeleninu poté grilujeme jen tak dlouho, aby zůstala křehká a mírně zhnědla. Dáme stranou, ale udržujeme ji teplou na kraji pánve či grilu.
Z masa slijeme marinádu, přidáme zbytek olivového oleje a prohodíme v nádobě, aby olej maso obalil. Poté grilujeme 3-4 minuty z každé strany nebo tak dlouho, jak chceme mít maso propečené.
Steaky a zeleninu servírujeme na nahřáté talíře, trochu osolíme a opepříme a mírně zakápneme octem Ale-Gar. Ozdobíme petrželovou natí.
Tip: Namísto hovězího steaku můžete zkusit stejně připravit také zvěřinu.
Foto: Potten & Pannen – Staněk
22. 7 2016