Dnes vám přinášíme recept na další netradiční pomazánku. Je trošku pikantnější, ale nám moc chutnala.
Ochutnali jsme ji na vaření se čtenářkami zeny-in. Doporučujeme nahradit čerstvou papriku paprikovou pastou.
Suroviny na cca 300 g
- 100 g Flora s máslem
- 1 velká červená paprika
- 80 g sýru feta
- 1 menší oloupaná červená cibule
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1 lžíce sekané petrželové natě
- 4 bobule kapar
- 1 lžíce černých oliv bez pecek
- špetka řeckého sena (pískavice)
Troubu předehřejeme asi na 180 °C a na plechu do ní vložíme omytou celou papriku. Tu necháme péct do změknutí. Když je paprika měkká, vyjmeme ji z trouby a ihned vložíme do mikrotenového sáčku, kde ji necháme cca 5 minut zapařit, aby se dobře vyloupla ze slupky.
Mezitím si nadrobno nasekáme olivy, kapary, červenou cibuli, česnek i petrželku, vše vložíme do mísy a přidáme Flora s máslem spolu s nastrouhaným sýrem feta.
Papriku vyjmeme ze sáčku, oddělíme stopku s jádřincem a zbavíme ji slupky. Hladkou dužinu bez jadérek rozkrájíme téměř na kaši a vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy, kde vše dobře zamícháme. Dochutíme špetkou řeckého sena a podáváme s bílým chlebem, bagetou či focacciou.
Tip: Pokud se vám nechce připravovat s pečením papriky, můžete si koupit již připravenou paprikovou pastu.
Foto: Flora
19. 8. 2016