Gastro

Treska v měšci podle Karolíny Kamberské

Přemýšlíte, jak netradičně si na Vánoce připravit rybu? Vyzkoušejte tresku v měšci podle Karolíny Kamberské.

Suroviny: 

4 filety (cca po 150 g) z bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže 

sůl a čerstvě mletý pepř 

6 brambor 

4 karotky 

2 kořenové petržele 

1 menší pórek 

4 jarní cibulky 

4 polévkové lžíce čerstvých bylinek (např. hladkolistá petržel, kopr, pažitka, estragon) 

3 lžíce olivového oleje 

K podávání 

cca 4 plátky másla 

klínky z 1 citronu 

Postup 

Troubu předehřejte na 200 °C. Filety osolte a opepřete. Brambory, karotku a petržel očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Pórek rozpulte, omyjte a nakrájejte na špalíky, cibulku na plátky. Z papíru na pečení vystříhejte čtyři velké čtverce (malé se špatně balí). Na střed každého čtverce rozdělte brambory a zeleninu, polovinu bylinek, osolte, opepřete a zakápněte trochou oleje. Na připravená lůžka „uložte“ filety z ryb a pokapejte je zbylým olejem. Zvedněte rohy papíru, stočte je a svažte provázkem do měšce. 

Pečte na plechu v troubě asi 30 minut. Po upečení přesuňte horké balíčky na talíře a ihned podávejte. Měšec si na talíři otevře každý sám (pozor na unikající páru), předem můžete uvolnit provázek. Na stůl připravte druhou polovinu nasekaných bylinek, máslo a citron, aby si každý mohl dochutit podle sebe.

Foto: Fino


Diskuze: příspěvků