Pokud se chystáte upéci ještě nějaké cukroví, máme pro vás recept na Spekulky. Jsou mírně kořeněné a můžete s nimi vhodně doplnit sladké druhy.
snadná příprava
Doba přípravy: asi 30 minut
Doba pečení: asi 12 minut (1 plech)
Vystačí na: asi 30 kusů (slepených)
Na těsto:
200 g hladké mouky
50 g mandlové mouky (nebo najemno mletých loupaných mandlí)
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem Dr.Oetker
150 g třtinového cukru
2 balíčky Skořicového cukru Dr.Oetker
špetka soli
1 balení Finesse Citrónové kůry Dr.Oetker
špetka mletého zázvoru
špetka mletého muškátového oříšku
špetka mletého hřebíčku
110 g změklého másla
2 vejce
Na ozdobení:
100 g rybízového džemu
1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné
Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
formičky na vykrajování s různými vánočními motivy
1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlovou moukou a kypřicím práškem. Přidáme cukr, skořicový cukr, sůl, citrónovou kůru, koření, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka.
2. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 4 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 170 °C Horkovzdušná trouba: 150 °C Plynová trouba: stupeň
3 Doba pečení: asi 12 minut (1 plech) 3. Pečivo necháme vychladnout.
4. Pečivo slepujeme džemem a namáčíme do polevy připravené podle návodu na obale. Ozdobíme zdobením dle vlastní fantazie.
TIP: Před pečením můžeme pečivo posypat plátky mandlí.
Na zítra pro vás máme připraven recept na netradiční nepečené cukroví.
Už máte napečeno?