Upečte si na Velikonoce netradičního beránka s pudinkem.
Doba přípravy: 15 minut
Na těsto:
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 5 PL rostlinného oleje
- 5 PL horké vody
- 150 g polohrubé mouky
- 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
- 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
- 1 vrchovatá KL strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
- 10 kapek Citrónového aroma Dr.Oetker
- špetka soli
Na ozdobu:
- rozinky na očička
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
- formu na beránka
Příprava:
- Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou. Přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma a špetku soli. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.
- Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 40 minut
3. Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme.
Foto: Dr. Oetker