Gastro

Velikonoční vaječná tlačenka

Velikonoční přípravy jsou v plném proudu, a kromě klasické nádivky, beránka nebo mazance přemýšlíte jakou dobrotou potěšit své blízké? Vyzkoušejte velikonoční vaječnou tlačenku, pochutná si celá rodina.

Doba přípravy: asi 20 minut 

Doba tuhnutí: asi 3 hodiny, nejlépe přes noc

Přísady: 

Na směs: 

1 sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu (např. Moravanka hmotnost 330 g) 

3 zarovnané PL Želatiny v prášku Dr.Oetker nebo 3 plátky želatiny v plátcích Dr.Oetker 

75 ml nálevu po odkapání zeleniny 

4 natvrdo vařená vejce 

1 menší cibule 

250 ml tatarské omáčky 

1 zarovnanou KL soli

1/2 KL pepře

1 PL octa 


Ještě potřebujeme: 

formu na biskupský chlebíček 

potravinářskou fólii 

sítko


Příprava: 

Na přípravu necháme na sítku dobře okapat zeleninu. Želatinu necháme podle návodu na obale nabobtnat v 75 ml nálevu ze zeleniny. Zeleninu společně s vejci a cibulí nakrájíme na velmi malé kousky. Smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme octem. 

Tekutou směs nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout. 

 Ztuhlou tlačenku vyklopíme, stáhneme folii a krájíme, podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Připravila: Lucie

Foto: Dr. Oetker


Diskuze: příspěvků