Velikonoční přípravy jsou v plném proudu, a kromě klasické nádivky, beránka nebo mazance přemýšlíte jakou dobrotou potěšit své blízké? Vyzkoušejte velikonoční vaječnou tlačenku, pochutná si celá rodina.
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba tuhnutí: asi 3 hodiny, nejlépe přes noc
Přísady:
Na směs:
1 sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu (např. Moravanka hmotnost 330 g)
3 zarovnané PL Želatiny v prášku Dr.Oetker nebo 3 plátky želatiny v plátcích Dr.Oetker
75 ml nálevu po odkapání zeleniny
4 natvrdo vařená vejce
1 menší cibule
250 ml tatarské omáčky
1 zarovnanou KL soli
1/2 KL pepře
1 PL octa
Ještě potřebujeme:
formu na biskupský chlebíček
potravinářskou fólii
sítko
Příprava:
Na přípravu necháme na sítku dobře okapat zeleninu. Želatinu necháme podle návodu na obale nabobtnat v 75 ml nálevu ze zeleniny. Zeleninu společně s vejci a cibulí nakrájíme na velmi malé kousky. Smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme octem.
Tekutou směs nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout.
Ztuhlou tlačenku vyklopíme, stáhneme folii a krájíme, podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Připravila: Lucie
Foto: Dr. Oetker