Gastro

Vepřová panenka s hořčicí, s restovanými houbami s chili

Máte rádi vepřovou panenku, houby a chili? Určitě vyzkoušejte tento recept.

Ingredience: 

2 steaky z vepřové panenky 

8 lžic olivového oleje 

4 polévkové lžíce hořčice 

150 g bílých žampiónů 

150 g portobello žampiónů 

150 g hnědých žampiónů 

2 lžíce másla 

60 ml chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 

2 polévkové lžíce nasekané pažitky 

Sůl 

Čerstvě mletý pepř 

Postup: 

Ostrým nožem nejprve panenku překrojíme napůl a poté podélně krájíme na tenké proužky. V míse maso smícháme s hořčicí. Na čistém prkénku nakrájíme všechny žampióny na tenké plátky. 

Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje. Přidáme houby a smažíme 3-4 minuty, osolíme a opepříme. Následně přidáme máslo a chili balzamikový krém a vaříme, dokud omáčka nezesklovatí. 

Na další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, na kterém osmahneme vepřovou panenku. Smažíme ji po dobu 6-7 minut, poté osolíme a opepříme. Panenku vyjmeme z pánve, podáváme s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou.

Foto: Kalamáta Papadimitriou


Diskuze: příspěvků