Sexy herečka má slovenské a o něco víc i maďarské kořeny, tak není divu, že přijala účast v jednom z pořadů TV Paprika. Půjde snad o pikantní záležitost?
Vicu (vlastním jménem Evu) si určitě vybavíte z filmů Nestyda nebo Muži v naději. Aktuálně však přijala úplně jinou roli – se zástěrou a vařečkou v ruce bude k vidění v novém soutěžním pořadu Slavní v maléru na televizi Paprika. Mladé herečky s postavičkou jako lusk jsme se proto zeptali:
Zkoušíte ráda nějaké speciality?
Těžko si na nová jídla a nové chutě zvykám, například na mořské příšery, protože jsem naučená na domácí stravu. Vyrůstala jsem na Slovensku ve Fiĺakově, rodiče a babička vařili tradiční slovenské a maďarské pokrmy. Proto jsou u mě tato jídla na prvním místě.
Takže místo krevet si raději dáte něco domácího?
Například jíst holubí polévku nebo upečenou krev, které jsme dělávali na zabijačce, je pro mě úplně normální, ale třeba ryby, krevety a podobné věci, to ne. Takže teď je to pro mě takové jedno velké dobrodružství, učit se jíst i něco jiného.
Máte čas si jídlo vychutnat?
Myslím si, že je strašně důležité, aby oběd nebo večeře netrvaly půl hodiny, ale třeba čtyři, pět. Například včera jsem měla hosta, který přišel na oběd, a ještě o sedmé večer tam byl. Zjistila jsem, že jsme celý den něco pojídali a bylo to strašně super.
Co obvykle pro své blízké připravujete?
Záleží na tom, kdo má ke mně přijít na návštěvu, ale většinou podávám domácí pokrmy, například klobásu nebo okurky. To na začátek, a potom polévku, hlavní jídlo a nakonec dezert.
V novém pořadu Slavní v maléru na TV Paprika budete vařit před kamerami. Víte co?
Jsem ráda, že jsem dostala vepřovou panenku a zelí, protože toto jídlo má něco společného i se slovenskou kuchyní. Musím přiznat, že nejsem zrovna vegetarián, takže vždy ráda uvítám maso, maso a zase maso. Strašně se na to těším.
Jak si s tímto kuchařským úkolem poradíte?
Slaninka, zelí, maso… Už jen když vyslovím tato slova, tak mám sliny v ústech a chuť si to dát. Ještě sice nevím, jak to bude vypadat, ale vím, že jídlo musíme připravit tak, jak nám to ukáže šéfkuchař Laci Hornáček. Stejně si ale myslím, že do toho dám i to svoje, takže to možná nakonec udělám podle sebe. Hádám, že to bude tak, že se maso naklepe a možná se do něj dá slanina… Anebo se položí přímo na něj, upeče se to spolu a potom se do toho přidá ještě zelí… Ježišmaria, kdyby mě teď slyšel můj otec, tak by se moc neradoval. Já jsem ale optimistka, takže věřím, že to nějak zvládnu.
Připravila: redakce
Foto: archiv
7. 3. 2013