Společnost

VIP Prostřeno!: dnes vaří Tereza Mátlová a Marian Vojtko

Pochutnali jste si na úterním menu Magdy Malé a Lucie Váchové? Dnes vás čeká další dávka, a opět dvojité porce. Jak bude vypadat kulinární šou v podání dvou pěveckých hrdliček?

Pokrmy Terezy i Mariana se tváří velmi stylově, tak pojďme ochutnávat…

Bída Terezy Mátlové

Podívejme se hned pod pokličky, copak se tu chystá? „Dnešní menu se jmenuje bídnické a je ve francouzském stylu,“ avizuje zpěvačka. Nejprve její hosté dostanou doslova něco na zub – mini terinku z husích jater podle lakomce Thennardiera. Polévka se jmenuje Slzy Eponiny a jelikož jde o francouzskou cibulačku, není divu, že kuchařka bude skutečně plakat. Až si otře slzy, může se pustit do jehněčího hřbetu s bylinkovou krustou podle Jeana Valjeana. Slanou tečku poté nabídnou francouzské sýry a celé menu uzavře Sladký polibek Maria a Cosetty – crème brûlée ve zpěvaččině provedení.

Útlá kuchařinka myslí na vše, včetně výběru vhodných vín. A aby neudělala chybu, raději se poradila s odborníkem. Ocení to její hosté? „Miluju jehněčí,“ těší se Marian nejen na maso, ale i na výborné víno. Ostatní soutěžící ovšem překvapí už první sousto. Pochutná si i Magda Malá, která jinak játra nejí. Marian zase kromě smetany nesnáší vařenou cibuli, a přesto Terezu pasuje na polévkovou královnu. Nebo to snad bylo ještě před tím, než polévku ochutnal? „Mariane, ty si na sebe pleteš hroznej bič, vždyť tě žádná ženská nebude chtít,“ směje se mlsnému jazýčku Lucie.

Pomalu nastává čas na zábavu a hosté jdou lovit zlaté rybičky. Komu se to podaří a zdalipak mu rybka splní alespoň jedno přání? Pro jistotu se však ještě budou vypouštět lampiony štěstí, protože štěstí přece není nikdy dost. Pak už jen hurá na moučník, povedl se? Hostitelka vytváří jeho krustu flambovací pistolí a… A Mariana zajímá, kde „soudruzi z NDR udělali chybu.“ Dezert totiž není dostatečně ztuhlý. Strhne za to někdo dnešní hostitelce body?

Lovy Mariana Vojtka

Operní zpěvák Marian se narodil v Banské Bystrice a vystudoval nejprve konzervatoř v Žilině a pak opěrní zpěv na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. A dnes? Hraje řadu hlavních rolí v muzikálech v Praze. Kam tedy pozve dámy tohoto týdne? K sobě domů, do nového domku. Televizním divákům se však nejprve ukáže ve své černé kuchyni. A i když si některá ze spolusoutěžících myslí, že Marian má vaření lidově řečeno „v paži“, není to tak úplně pravda. Několik dnů předem si totiž zpěvák trénoval kuchařské dovednosti pod dohledem profesionála. Pomůže mu to?

„Připravil jsem si chlapský menu, zvěřinový. Je podzim, bude křepelka nadívaná houbami s pyré ze sladkých batátů, jako hlavní chod grilované srnčí hřebínky s hadím mordem španělským,“ představuje své menu. Magda má smůlu, Marianovy slavné halušky se tentokrát nepodávají. Meníčko pak kuchař zakončí čokoládovým dortem, i když přiznává, že on sám by jinak sladké oželel. Jenže čokoláda nejde pod nos Tereze, které navíc vadí i zvěřina na talíři, raději ji totiž vídá na louce nebo v lese. Naopak Lucie oceňuje Marianovu snahu i výběr pokrmů, když říká, že ona sama by si na takové složení menu netroufla.

Lucka také zachraňuje situaci, když se ostatní dámy v jídle poněkud nimrají – modelka a moderátorka slupne všechno a ještě po další soutěžící i dojídá! Tleskáme! Hostitel má radost a svěřuje se: „Já věděl, že aspoň v Lucince se nezklamu. A konec kamarádství!“ obrací se v nadsázce na Terezu, která ho nepotěší ani u hlavního chodu. „Ochutnala jsem, bylo to vynikající, kdyby člověk nevěděl, co to je,“ neleze srnčí do pusy Tereze, ale ani Magdě. Zaboduje Marian s moučníkem? Nebo se zábavou? A kdo to tedy tentokrát vyhraje? Dívejte se dnes na VIP Prostřeno!


Připravila: Marcela

Foto: archiv FTV Prima

29. 11. 2012
 


Diskuze: příspěvků