Společnost

VIP Prostřeno! Koho navštívíme tento týden?

Ani počátek nového školního roku nezavdá důvod k polemikám mezi feministkami, protože u hvězdného stolu se sejdou dva pánové a dvě dámy. Na koho se můžete těšit?

Aby si zejména čtenářky přišly na své, začneme nejprve silnější polovinou lidstva. V úterý se za plotnu postaví herec a režisér Lumír Olšovský a také herec Bob Klepl, kterého aktuálně můžete vidět v novém komediálním seriálu Základka. Dámy zastupuje žena mnoha talentů Iva Hüttnerová, která je mimochodem Bobova kamarádka, a také půvabná tvář bývalé televizní hlasatelky a současné moderátorky Marie Tomsové. Na Marušku hned zkraje prozradíme, že nemusí sladké, naopak se řadí k masožravcům, ale protože jeden nikdy neví, pro jistotu si na první večeři přinesla rybu (kterou prý sama chytla).


Bobova „klepatura“

Oblíbený herec sám sebe považuje za pasivního optimistu, tak uvidíme, jak mu tahle nálepka pomůže při vaření. Ale protože hosty zve k sobě domů, má alespoň výhodu „vlastního hřiště“. Na co dobrého z Bobovy kuchyně se mají nachystat chuťové buňky? Herec připraví zakavkazské východní menu, kterému bude vévodit spousta zeleniny. Že by ji kupoval na farmářských trzích? Ale kdepak! Všechno čerstvé má od své maminky – Arménky, která ovšem pochází z Gruzie. Jenže nakrájet tolik zeleniny není jen tak, proto se nedivme, když se Bobovi při krájení budou klepat ruce. Ovšem buďme už konkrétní a řekněme, že herec bude servírovat například adžapsandal nebo čachovbili. První tajemný název vám prozradí až úterní vysílání VIP Prostřena! a ten druhý zase my – jde o kuře na rajčatech s kořením adžika a chlebem. A polévka? Těšit se můžete na boršč.


Znamená to snad, že Bob je v kuchyni pečený vařený? Opak je pravdou, herec sám o sobě tvrdí, že jeho vaření není nic extra a k plotně se staví z nutnosti. Přesto si však už ověřil v praxi pár fíglů, například při přípravě boršče: červená řepa se má nejdřív orestovat, pak zalít octem a až poté přidat do silného vývaru.


Chtěli byste vědět, jak Bobův kulinární večírek dopadne, když se hostitel vyjádřil, že něco podobného by už nechtěl zažít? A jestli má Lumír pravdu, když si myslí, že hrozny na dezertu jsou poněkud cítit terpentýnem? Dívejte se a zjistíte to raz dva!


Lumírův adrenalin

Ale řas běží a tak se rychle přenesme k dalšímu hostiteli, na pražský Prosek vás zve Lumír Olšovský. Určitě vám bude sympatický hned zkraje – až při příležitosti VIP Prostřena! si totiž instaloval lustr, na což neměl předcházejících šest let čas. Ale ruku na srdce, nemáte to doma někdy také tak? O Lumírovi se už dávno ví, že jeho srdce buší směrem ke stejnému pohlaví, přestože byl před lety ženatý. Co však asi nikoho nenapadne, je skutečnost, že herec a režisér sám sebe označuje za lenocha, kterého k výkonu „dokope“ až termín. U hvězdného vaření jsou karty jasně rozdané, tak nezbývá než se pustit do práce a využít všechny vymoženosti prostorné a energií nabité kuchyně – je totiž celá červená.


Hosté se mohou těšit na ryze české menu s moravským vínem. Abychom vás navnadili, jen naťukneme, že místo dezertu se budou podávat kynuté ovocné knedlíky, které Lumír chystal natřikrát, což byl pořádná adrenalin. Ovšem jeden z hostů je vážně nemusí, kdežto druhý si na nich pochutná rád. Kdo je kdo? A jelikož je droždí poměrně dost, herec z něho připraví zavářku do polévky. Když dodáme, že předkrmem se stala mrkvová pomazánka, je jasné, že tady to minimálně z poloviny bude zdravé menu. Jak se k tomu postaví hosté? Iva se nechává slyšet, že droždí používá jen občas a ještě k tomu na obličej, ani Marie se netváří nadšeně a to nejen kvůli droždí. Z jakého důvodu nakonec sní mrkvové chlebíčky? Možná se už těší na hlavní jídlo v podobě panenky s rozmarýnem a lanýžovou solí. Mňam! A aby se všechny dobroty pěkně trávily, vymyslel Lumír pro své hosty adrenalinovou zábavu. Hádejte, kam je pozve?

Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
4. 9. 2012


Diskuze: příspěvků