Společnost

VIP prostřeno: Květa a Naďa

Druhá polovina soutěžících VIP Prostřeno! se rozhodla pro výlet na Moravu. Co myslíte, budou si soupeři chválit své kulinární počiny, nebo si spíše vjedou do vlasů?

Herečka Jana Andresíková a baletní mistr Vlastimil Harapes „odvařili“ už v úterý, dnes se můžete těšit na kuchyni hereček a kamarádek Květy Fialové a Nadi Konvalinkové. Setkání u talířů ovšem nabídnou víc než jen důkaz kuchařského umu; zkuste si tipnout, kdo ze soutěžících se projeví poněkud netolerantně? A kdo pronese památnou větu: „Mohl jsem být už dávno mrtvej a nemusel jsem tady s váma sedět.“?

Květa a skořápky

Pro někoho miláček a jedinečná žena, pro jiného možná jízlivější dáma – Květa Fialová rozhodně nenechá nikoho chladným. Její energie je obdivuhodná; stále hraje divadlo, píše, cestuje a dnes zve své hosty i vás do domu s vyhlídkou na jezero. Co asi připraví dobrého? Předkrm bude z červené řepy, kterou hostitelka nejprve musí sklidit ze zahrádky, pak si všichni zopakují další verzi dýňové polévky (bude jim chutnat stejně jako u Vlastimila Harapese?), jako hlavní chod se podává rumunská specialita z jednoho hrnce a definitivní tečkou se stane piškotový moučník, který jeden ze soutěžících nazve přeslazeným brutálním probuzením…

Co myslíte, dá se salát z červené řepy považovat za zdravý? Až by se chtělo zvolat – samozřejmě! Je to však pravda jen do chvíle, pokud do něj kromě ořechů nepřidáte ještě pár skořápek. Vezmou tuto drobnou nehodu hosté s nadsázkou, nebo se budou čertit? A skutečně někdo přijde o zub, nebo to jsou jen fámy závistivců, kteří u stolu neseděli? Hlavní pokrm by se však dal zvládnout snad i bez zubní protézy, kombinuje totiž mleté maso, zelí a rýži. Zdalipak ostatní nadchne, co pro ně kuchařka připravila? Nebo se najde osobnost, která se jídla téměř nedotkne a dokonce se nechá slyšet, že to vypadá hrozně ? Přestože to víme, prozradit nemůžeme, dívejte se!

Herečka pozvala své hosty na projížďku lodí a i když počasí není právě letní, mnozí z nás by si to se slavnými tvářemi určitě rádi vyměnili. Ale asi jen v této chvíli…

Naďa a sůl

Poslední hvězdná večeře tohoto týdne je tak trochu záhadou, ostatně posuďte sami. Herečka má v plánu podávat fialovobílé potěšení, zelené zdraví, zlatohnědé překvapení a tajemství k vínu. Budou snad i fialky se smetanou? Nebo další variace z červené řepy, zapečená s kozím sýrem? „To je inspirace Květou Fialovou, tak uvidíme, jestli tam nebude trochu jedu,“ obává se baletní mistr. Vypadá to spíš na ten sýr, jenže Jana Andresíková ho nejí. „V tom případě my nemáme rádi tebe, protože my máme rádi lidi, co jedí kozí sýr,“ žertuje Květa. A nevezme si od Jany nabízený sýr. „Ať si svý kozy nechá,“ naopak dodá.

Zelenou polévku Naďa poněkud přesolila, zachrání to smetana a syrová brambora? A bude všem chutnat vepřové s hruškami? Květa skáče do řeči Vlastimilovi, který se chystá vyprávět historku, nálada je velmi jiskřivá. Všechno snad spraví návštěva vinného sklípku a vypadá to, že by se tu dokonce mohla „podávat“ i masáž?! Chcete-li se to dozvědět, nezbývá než se dívat až do konce.

Co myslíte, vydařil se tento dvojitý výlet na Moravu, nebo ne? A kdo to tentokrát vyhraje?

 

Připravila: Marcela

Foto: archiv FTV Prima

8. 11. 2012
 


Diskuze: příspěvků