Společnost

VIP Prostřeno se mění, ale stále zůstává!

Pokud jste si přes léto zvykli vídat hvězdy a hvězdičky šoubyznysu u kuchyňské linky a sporáku, máme pro vás dobou zprávu – ani s příchodem školního roku nezmizí z obrazovek. Na co se tedy můžete těšit?

Kuchařská rapsódie proběhne na obrazovkách vždy dvakrát týdně, a protože počet účinkujících neklesá, je to jasné – v každém díle budou vařit dvě celebrity. Sestava pro tento týden se skládá z muzikanta tělem i duší – Karel Vágner, módního návrháře – Osmany Laffita, „zuřivé reportérky – Barbora Tachecí a herečky a producentky v jednom – Martina Adamcová, kterou si určitě pamatujete z filmu Tankový prapor. A kdo z nich se představí v úterý?


Barbora Tachecí vaří prázdninové vzpomínky

Novinářka vás pozve k sobě domů, aby pro své hosty připravila menu vonící poměrně známými dálkami – Itálií. „Letos jsme ji projeli od Benátek až po Florencii,“ vzpomíná. Tentokrát se jako hlavní chod budou podávat tygří krevety, tak je nám docela divné, když jeden z hostů se prý těšil na bůčekc. Uhádnete, kdo to byl? Gurmánský večírek má sympatickou, už tradičně sladkou tečku v podobě vanilkovo-amarettového krému s malinami, který si kuchařka sama vymyslela a vy už si raději nabruste tužky. Anebo počkejte, po odvysílání pořadu se všechny recepty účinkujících objeví na internetu.
„S Bárou se znám léta, tak budu trochu ve střehu,“ upozorňuje Karel Vágner, který se ve skutečnosti hostitelky nebojí. „Jen pravé osobnosti ze mě nemají strach,“ patrně by na to reagovala Barbora. „Říká se o ní, že je řízná – a její odpovědi na všechno byly až moc tvrdý,“ konstatuje zase v průběhu večeře módní návrhář. Protože se nalévá větší než malé množství čistého vína, kdo ví, jestli nakonec to reálné nebude pak chybět? A kdo má vlastně nalévat – hostitelka, nebo muži? A proč nebude milovník sladkostí Osmany po večeři spát? Dívejte se a zjistíte to také!


Martina Adamcová servíruje další cizinu

Herečka Martina Adamcová už nějaký ten pátek žije v Kanadě a říká se, že ji filmaři rádi dávají role Francouzek a Východoevropanek. Že by podobná byla i večeře – francouzská s kanadskou atmosférou okořeněná Českem? Hosté se tentokrát podívají do jejího domečku na venkově. „Tohle je bomba, už jsem to neměla dlouho, a když se to umí, tak je to skvost,“ rozplývá se Barbora Tachecí nad složením Martinina menu. Nad čím konkrétně? Můžete hádat – šlo o jednohubky s kozím sýrem a lososem, kterého v Kanadě konzumují ve velkém? Nebo snad o terinku s jedlými květy a jehněčí kýtou s francouzskými brambory? Nebo možná o banánový dezert? „Martina by mohla být dobrá kuchařka,“ myslí si Karel Vágner, „protože s velkou chutí papá.“ Jenže hostitelka běžně vaření moc nedá a ještě k tomu ji zrovna netěší mytí nádobí ani čištění zeleniny.


Pěkně prostřený stůl evokuje, že tady bude pohoda, ale jak to dopadne? Témata asi nebudou tak chutná jako menu – Karel Vágner se totiž nechal slyšet, že kdyby věděl, o čem se budou u večeře bavit, zůstal by doma a baštil utopence. Jak celou situaci zvládne moderátorka Bára, navede rozhovor na správnou strunu? Komu bude nejvíc chutnat hlavní chod? Kdo uhodne typicky kanadskou ingredienci v salátu? Odpovědi najdete v úterním vysílání. Anebo si o nich nechte zdát…

Připravila: Marcela
Foto: archiv FTV Prima
28. 8. 2012
 


Diskuze: příspěvků