Zdraví

Wellness tip – Kuřecí salát s batáty

Tento týden pro vás mám wellness recept. Uvaříte si něco zdravého a ještě si pochutnáte.

Čas na přípravu: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:
½ velké sladké brambory (batát) nakrájené na malé kousky
140 g kuřecích prsou (bez kůže a kostí)
50 g zelených fazolek (čerstvých nebo mrazených) nakrájených na půlky
½ lžíce vinného octa
½ lžíce dijónské hořčice
¼ lžíce olivového oleje
½ vypeckovaného avokáda, nakrájeného na tlustší plátky
15 g celých mandlí
25 g řeřichy

Postup:

1. Uvařte batát do měkka (asi 15 minut)
2. Mezitím ugrilujte nebo upečte kuře, nakrájejte na kousky
3. Zároveň poduste zelené fazolky (cca 7 min)
4. Smíchejte ocet, hořčici a olej a připravte dresink
5. V míse zvlášť dobře promíchejte řeřichu, batát, kuře, avokádo, zelené fazolky a mandle
6. Připravený dresink přidejte do mísy a všechny ingredience dobře promíchejte, pak servírujte.

1 porce obsahuje:
541 kalorií, 5 g tuku, 0,5 g soli, 6,9 g cukru

Zajímavost:

Batáty neboli sladké brambory nemají s bramborami nic společného. Jsou ve skutečnosti příbuzné svlačci, jejich druhý název je povijnice jedlá. Původ mají v Peru, po celém světě se pěstují v různých odrůdách. Obsahují beta karoten, vitaminy A, B, C a draslík.

Máte-li na autorku nějaký dotaz, najdete ji v naší poradně.

Autor: Vanda Štichová
Foto: iStock
26. 10. 2011


Diskuze: příspěvků