Máte rádi čokoládové cukroví?
Doba přípravy: asi 20 minut
Počet kusů: 45-50
Na těsto:
100 g změklého másla nebo margarínu
100 g moučkového cukru
2 žloutky
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 bílky
150 g hladké mouky
1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g kukuřičného škrobu Gustin Dr.Oetker
2 PL kakaa
50 g strouhaného kokosu
Na ozdobení:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
plech na pečení
papír na pečení
Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutky a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který do pěny zlehka vmícháme. Mouku, kypřicí prášek do pečiva, Gustin, kakao a strouhaný kokos promícháme a vmícháme do žloutkové pěny. Vypracujeme hladké těsto.
2. Na plech vyložený papírem na pečení tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky, pusinky. Dáme do předehřáté trouby péci.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 10 minut
3. Po upečení necháme pusinky vychladnout. Tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a vychladlé pusinky v ní zespodu namáčíme.
Připravila: Katka Soušková