
Základem je však kvalitní mák. Samotná příprava pak není obzvlášť náročná. Pokud nemáte mlýnek na mák, klidně použijte mák celý.
Recept na 12 porcí, doba přípravy asi 1 hodina
Ingredience:
• 6 vajec
• 180 g cukru krupice
• 6 lžic slunečnicového oleje
• 120 g hladké mouky
• 120 g mletého/nemletého máku
• 2 lžičky perníkového koření
Postup:
Nejdříve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pomalu do něj přidávejte cukr, dokud se nevytvoří pevné špičky. V tento moment začněte zašlehávat žloutky a olej. Do hotové bílkové směsi už jemně vařečkou vmíchejte prosetou mouku, perníkové koření a mák. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150 °C po dobu 50 minut.
Připravila: red.
Foto: archiv PR