Gastro

Maková bábovka s perníkovým kořením

Tento recept je evergreenem mezi recepty na bábovky. I přes jednoduchý návod bude tato „makovka“ odměnou pro všechny, kteří jí ochutnají. 

Základem je však kvalitní mák. Samotná příprava pak není obzvlášť náročná. Pokud nemáte mlýnek na mák, klidně použijte mák celý.

Recept na 12 porcí, doba přípravy asi 1 hodina 

Ingredience:

• 6 vajec 

• 180 g cukru krupice 

• 6 lžic slunečnicového oleje 

• 120 g hladké mouky 

• 120 g mletého/nemletého máku

 • 2 lžičky perníkového koření 

Postup:

Nejdříve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pomalu do něj přidávejte cukr, dokud se nevytvoří pevné špičky. V tento moment začněte zašlehávat žloutky a olej. Do hotové bílkové směsi už jemně vařečkou vmíchejte prosetou mouku, perníkové koření a mák. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150 °C po dobu 50 minut. 

Připravila: red.

Foto: archiv PR


Diskuze: příspěvků