Gastro

Mrkvové cukroví

Hledáte inspiraci na netradiční vánoční recepty? Máme pro vás tip. Vyzkoušejte mrkvové cukroví.

Suroviny: 

200 g hladké mouky

150 g másla z La Formaggeria Gran Moravia

20 g namletých mandlí

2 středně velké mrkve

70 g cukru

půl lžičky mletého zázvoru

trocha vanilky

půl lžičky kypřicího prášku 

Příprava: 

Máslo nechte při pokojové teplotě změknout a poté ho vyšlehejte s cukrem a vanilkou. Přidejte mouku, kypřicí prášek, zázvor a najemno nastrouhané mrkve. Vypracujte vláčné těsto a nechte je několik hodin odležet v ledničce. Poté těsto vyválejte na asi půl centimetru vysoký plát a formičkami vykrájejte různé tvary. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Cukroví můžete poprášit moučkovým cukrem, potřít rozpuštěnou čokoládou nebo slepit marmeládou.

Zdroj a foto: Gran Moravia


Diskuze: příspěvků