Gastro

Recept na nejlepší dýňový koláč: Zatočte s nudou v kuchyni!

Sbírání kytiček

Stále ještě jsou aktuální dýně jako jedna ze skvělých sezónních potravin. Nemáte-li jich ještě dost, anebo už máte dost těch „obyčejných“ receptů, vyzkoušejte recept neobyčejný. Křehký dýňový koláč, co se na jazyku rozplývá a chutná nezapomenutelně.

Křehký dýňový koláč

Těsto: 

• 160 g hladké mouky 

• ½ lžičky krupicového cukru 

• ½ lžičky soli 

• 115 g másla 

Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut. Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně. 

Dýňová náplň: 

• 3 vejce 

• 420 g dýňového pyré 

• 340 g kondenzovaného mléka 

• 165 g tmavého třtinového cukru 

• 1 lžíce kukuřičného škrobu 

• 1 Vanilkového cukru Vitana 

• 1 lžička Perníkového koření Vitana 

• 1/2 lžička Mletého zázvoru Vitana 

Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut. 

Sněhová čepice: 

• 4 bílky 

• 200 g cukru krupice 

Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut. 

Dobrou chuť!

Připravila: red.

Foto: Vitana

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků