Gastro

Vánoční cukroví: Křehké kakaové cukroví s rumem

Pro milovníky cukroví s rumem dnes máme jednoduchý recept na křehké kakaové cukroví s rumem.

Suroviny:

90 g loupaných lískových oříšků

100 g cukru 

100 g hladké mouky 

30 g holandského kakaa 

80 g čerstvého másla 

1 lžíci rumu 

špetka soli 

Postup:

V mixéru rozmixujte 90 g loupaných lískových oříšků a 100 g cukru, až získáte hrubou moučku. Přidejte 100 g hladké mouky a 30 g holandského kakaa. Pak přidejte 80 g čerstvého másla Gran Moravia nakrájeného na kousky, 1 lžíci rumu a špetku soli. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte asi 20 minut v ledničce. 

Z těsta vytvořte kuličky a nechte je dopadnout na plech s pečicím papírem tak, aby získaly kupolovitý tvar. Pečte při 180 stupních asi 15 minut. Před podáváním nechte vychladnout.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Gran Moravia
Foto: Shutterstock


Diskuze: příspěvků