Pro milovníky cukroví s rumem dnes máme jednoduchý recept na křehké kakaové cukroví s rumem.
Suroviny:
90 g loupaných lískových oříšků
100 g cukru
100 g hladké mouky
30 g holandského kakaa
80 g čerstvého másla
1 lžíci rumu
špetka soli
Postup:
V mixéru rozmixujte 90 g loupaných lískových oříšků a 100 g cukru, až získáte hrubou moučku. Přidejte 100 g hladké mouky a 30 g holandského kakaa. Pak přidejte 80 g čerstvého másla Gran Moravia nakrájeného na kousky, 1 lžíci rumu a špetku soli. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte asi 20 minut v ledničce.
Z těsta vytvořte kuličky a nechte je dopadnout na plech s pečicím papírem tak, aby získaly kupolovitý tvar. Pečte při 180 stupních asi 15 minut. Před podáváním nechte vychladnout.
Připravila: Katka Soušková