Gastro

Mozzarella en carozza

Sbírání kytiček

Připravte si MOZZARELLU EN CAROZZA podle receptu šéfkuchaře Romana Hadrbolce.


Přísady na 4 porce:

  • 100 g Buffalo Mozzarelly nakrájené na tenké plátky
  • 4 plátky bílého toustového chleba zbaveného kůrek
  • 4 sušená rajčata nakrájená na plátky
  • 1 grapefruit
  • několik větviček tymiánu (nejlépe citrónového)
  • sůl a mletý bílý pepř
  • 4 polévkové lžíce mléka
  • 2 vejce
  • větší špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje ke smažení Carbonell Pure


Postup:

Z grapefruitu odkrojíme slupku a vykrojíme měsíčky, které necháme trochu osušit. Z omytých větviček tymiánu oddělíme lístky. Dva plátky toustového chleba obložíme Mozzarellou tak, aby nám nevylézala z okrajů. Na sýr dáme plátky sušených rajčat a dva měsíčky grapefruitu. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu.

V hlubokém talíři rozmícháme vejce s mlékem, přidáme sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Plátky toustového chleba obalíme v hladké mouce, poté ve směsi mléka s vejcem a hned smažíme dozlatova na rozpálené pánvi s olivovým olejem (asi 2 minuty po každé straně). Hotové tousty necháme osušit na papírovém ubrousku a ihned podáváme.

Roman radí: „Místo grapefruitu můžete v receptuře použít pomeranč, který v tomto sendviči chutná taktéž výtečně. Při podávání nazdobte tousty větvičkou tymiánu.“

Foto: Carbonell
1. 7. 2016
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků