Připravte si MOZZARELLU EN CAROZZA podle receptu šéfkuchaře Romana Hadrbolce.
Přísady na 4 porce:
- 100 g Buffalo Mozzarelly nakrájené na tenké plátky
- 4 plátky bílého toustového chleba zbaveného kůrek
- 4 sušená rajčata nakrájená na plátky
- 1 grapefruit
- několik větviček tymiánu (nejlépe citrónového)
- sůl a mletý bílý pepř
- 4 polévkové lžíce mléka
- 2 vejce
- větší špetka mletého muškátového oříšku
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje ke smažení Carbonell Pure
Postup:
Z grapefruitu odkrojíme slupku a vykrojíme měsíčky, které necháme trochu osušit. Z omytých větviček tymiánu oddělíme lístky. Dva plátky toustového chleba obložíme Mozzarellou tak, aby nám nevylézala z okrajů. Na sýr dáme plátky sušených rajčat a dva měsíčky grapefruitu. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu.
V hlubokém talíři rozmícháme vejce s mlékem, přidáme sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Plátky toustového chleba obalíme v hladké mouce, poté ve směsi mléka s vejcem a hned smažíme dozlatova na rozpálené pánvi s olivovým olejem (asi 2 minuty po každé straně). Hotové tousty necháme osušit na papírovém ubrousku a ihned podáváme.
Roman radí: „Místo grapefruitu můžete v receptuře použít pomeranč, který v tomto sendviči chutná taktéž výtečně. Při podávání nazdobte tousty větvičkou tymiánu.“
Foto: Carbonell
1. 7. 2016