Gastro

Lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů.

Ingredience: 

500 g krůtích prsních řízků 

200 g cherry rajčátek 

2 velké cibule 

300 g slaniny nebo špeku 

hrst hladkolisté petržele 

olivový olej 

sůl

čerstvě mletý pepř 

Ingredience na dip: 

200 ml zakysané smetany 

2 lžičky uzené papriky 

2 stroužky česneku 

sůl 

čerstvě mletý pepř

Postup: 

1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky. 

2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete. 

3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti. 

4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril. 

5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete. 

6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí. 


TIP! Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka s. r. o., které mají označení Klasa.


Zdroj a foto: Klasa


Diskuze: příspěvků