Gastro

Lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Sbírání kytiček

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů.

Ingredience:

500 g krůtích prsních řízků
200 g cherry rajčátek
2 velké cibule
300 g slaniny nebo špeku
hrst hladkolisté petržele
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Ingredience na dip:

200 ml zakysané smetany
2 lžičky uzené papriky
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky. 

2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete. 

3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti. 

4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril. 

5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete. 

6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí. 

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: Klasa
Zdroj fotografií: Klasa
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků