Rodina

Zavlažování z podzemní zásuvky

Sbírání kytiček

Co dělat, když na zahradě chybí automatické zavlažování? Nezbývá, než potřebnou závlahu zajistit pomocí hadice nebo konví. Jenže voda je na zahradě a okolo domu potřeba prakticky neustále. A to znamená ustavičné tahání nebo namotávání dlouhých zahradních hadic, o nošení kyblíků s vodou nebo již zmíněných konví ani nemluvě. Proto tu je podzemní rozvodný systém Gardena Pipeline, který vodu dostane přesně tam, kde ji nejvíc potřebujete.

Kouzlo rozvodného systému Gardena Pipeline spočívá v tom, že už nikdy nebudete muset zápasit s hadicemi a konvemi. Voda je totiž po pozemku distribuována pomocí podzemního rozvodného systému. Na trávníku pouze vystupují speciální vodní zásuvky, ze kterých lze vodu odebírat podobně jako elektřinu ze sítě, stačí jen připojit hadici. Protože jsou všechny vodní zásuvky vybaveny automatickou vodní stopspojkou, při odpojení hadice nedochází k žádným ztrátám vody, není ani nutné utíkat zavřít vodovodní kohoutek. Když není přípojka používána, je chráněna krytem proti průniku nečistot. Toto zapuštěné oblé víko se při otevření zanoří do vodní zásuvky a nebrání tak při sekání trávy.

Vedle vodních zásuvek je do podzemního rozvodného systému Gardena Pipeline možné zapojit i vodní zástrčku nahrazující vodovodní kohoutek či speciální box se spirálovou hadicí, který představuje uživatelsky maximálně pohodlné řešení. Součástí boxu je totiž 10 metrů dlouhá spirálová hadice zakončená rozprašovacím postřikovačem. V případě potřeby se hadice vytáhne z boxu, po skončení práce se zase vrátí na své místo. Jakákoliv další manipulace nebo uklízení odpadá, vše je naprosto jednoduché a rychlé.

Je na každém uživateli, jakou podobu dá rozvodnému systému, kolik použije vodních zásuvek či boxů se spirálovou hadicí. Důležité je nainstalovat do nejnižšího bodu potrubního systému odvodňovací ventil. Tím je rozvod Gardena Pipeline chráněn proti mrazu.
Jak zavlažovací rozvodný systém Gardena Pipeline funguje se dozvíte na www.gardena.cz.

Komerční prezentace
Foto: Gardena
6. 6. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků