Zahřejte se v zimě teplým smoothie.
Pro ještě delikátnější verzi výtečné, sladké lískooříškové čokolády ji ozdobte šlehanou kokosovou smetanou a posypejte sekanými lískovými ořechy a trochou kakaa.
Na dvě sklenice:
1⅔ hrnku / 400 ml neslazeného mléka z lískových oříšků (nebo mandlového)
30 g čerstvého špenátu
2 lžíce přírodního másla z lískových oříšků
3 lžíce kokosového mléka
3–4 odpeckované datle, ideálně odrůda Medjool (možno vynechat)
3–4 lžíce raw kakaa
1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
šlehaná kokosová smetana sekané lískové oříšky špetka raw kakaa
Postup:
1. Ohřejte lískooříškové mléko na 80–85 °C.
2. Rozmixujte oříškové mléko se špenátem.
3. Přidejte ostatní složky a ještě promixujte.
4. Chcete-li mít smoothie opravdu horké, přelijte je do kastrůlku a ohřejte na požadovanou teplotu (nedovolte ovšem, aby se začalo vařit).
5. Ušlehejte kokosovou smetanu elektrickým šlehačem.
6. Nalijte smoothie do keramických pohárů, ozdobte šlehačkou a posypejte sekanými lískovými oříšky a kakaem.
Recept najdete v knize Smoothies na zahřátí.
Připravila: Katka
Foto: Grada