Gastro

Horké zelené smoothie s lískovými oříšky

Sbírání kytiček

Zahřejte se v zimě teplým smoothie.

Pro ještě delikátnější verzi výtečné, sladké lískooříškové čokolády ji ozdobte šlehanou kokosovou smetanou a posypejte sekanými lískovými ořechy a trochou kakaa.

Na dvě sklenice: 

1⅔ hrnku / 400 ml neslazeného mléka z lískových oříšků (nebo mandlového) 

30 g čerstvého špenátu 

2 lžíce přírodního másla z lískových oříšků 

3 lžíce kokosového mléka 

3–4 odpeckované datle, ideálně odrůda Medjool (možno vynechat) 

3–4 lžíce raw kakaa 

1 lžička vanilkového extraktu 

Na ozdobu: 

šlehaná kokosová smetana sekané lískové oříšky špetka raw kakaa 

Postup:

1. Ohřejte lískooříškové mléko na 80–85 °C. 

2. Rozmixujte oříškové mléko se špenátem. 

3. Přidejte ostatní složky a ještě promixujte. 

4. Chcete-li mít smoothie opravdu horké, přelijte je do kastrůlku a ohřejte na požadovanou teplotu (nedovolte ovšem, aby se začalo vařit). 

5. Ušlehejte kokosovou smetanu elektrickým šlehačem. 

6. Nalijte smoothie do keramických pohárů, ozdobte šlehačkou a posypejte sekanými lískovými oříšky a kakaem.

Recept najdete v knize Smoothies na zahřátí.

Připravila: Katka
Foto: Grada

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků