Gastro

Candát s mandlemi + citrónovo tymiánové brambory

Sbírání kytiček

Chcete připravit rodině chutnou a netradiční rybu? Vyzkoušejte candáta s mandlemi.

příprava 10 min / pečení 45 min 

Suroviny:

500g brambor 

400g candáta 

2 citróny 

olivový olej 

6-8 snítků tymiánu 

1 stroužek česneku 

4 lžíce plátků mandlí 

pepř sůl 

1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem. 

2. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu. 

3. Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte. 

4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu. 

5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta. 

6. Pečte vše společně dalších 15 minut.

Připravila: Katka
Foto: Fino

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků