Gastro

Pečená mrkev se slaným tvarohem

Sbírání kytiček

Co dělat, když se vám doma nahromadí třeba kilo mrkve? Zkuste si ji připravit třeba na slaný způsob.

Ingredience:

800 g mrkve s natí

2 vaničky tučného tvarohu

30 g vlašských ořechů

30 g slunečnicových semínek

1 lžíce medu

2 lžíce jablečného octa

4 lžíce olivového oleje

1/2 stroužku česneku

1 svazek tymiánu

sůl, pepř

Postup:

1. Mrkev očistěte a zbavte natě. Nejpěknější nať dejte stranou, dobře očistěte a asi jednu hrst nahrubo nasekejte. Vlašské ořechy a slunečnicová semínka nasucho opražte na pánvi a nasekejte.

2. Mrkev spolu s tymiánem a rozmačkaným česnekem dejte na plech a potřete trochou oleje, osolte a zlehka pocukrujte. Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 40 minut.

3. Tvaroh v misce výrazně osolte a promíchejte. Pečenou mrkev dejte do mísy. Zakápněte zbylým olejem. Přidejte med, ocet, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Nakonec přidejte nasekanou mrkvovou nať. Promíchejte a servírujte spolu se soleným tvarohem.

Tip: Vyzkoušejte Tvaroh z Poděbrad tučný od Milko s oceněním Klasa.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků