Gastro

Teplý jarní salát s vajíčkem, žampióny a kapustou

Sbírání kytiček

Máte chuť na něco zdravého, lehkého a přitom výživného? Vyzkoušejte teplý jarní salát s vajíčkem, žampióny a kapustou.

Ingredience: 

• 500 g růžičkové kapusty 

• 250 g žampiónů 

• 1 ks cibule (menší) 

• 2 ks vejce 

• 2 stroužky česneku 

• lžíce extra panenského olivového oleje 

• hrst řeřichy

• sůl, pepř 

Nejprve si najemno nakrájejte cibulku, kterou dozlatova osmahněte. Po chvíli přidejte na tenké plátky nakrájené žampióny. Jakmile chytnou barvu, přidejte na čtvrtky očištěnou kapustu, kterou před smažením propláchněte ve vroucí vodě a nechte asi 5 minut okapat. Jakmile kapusta změkne, přidejte česnek. 

Na závěr do směsi rozklepněte vajíčko, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte řeřichu a můžete podávat.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio

Foto: Naše Bio

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků