Oblíbeným velikonočním pokrmem je kuře s velikonoční nádivkou. Vyzkoušíte?
Ingredience
• 1 ks kuře
• 5 krajíců chleba
• 4 ks vejce
• 150 g špenátu
• Hrst petrželové natě
• Hrst tymiánu
• Špetku muškátového květu
• Stroužek česneku
• 1ks malé šalotky
• 1 ks smetany
• Sůl a pepř na dochucení
Nejprve si rozehřejte troubu asi na 180 stupňů. Dále si připravte kuře, které osolte i opepřete, a to ze všech stran. Na pekáčku si opečte na kostičky nakrájený chléb, stačí dvě minuty. Poté jej vyjměte a navlhčete trochou mléka. Následně z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a ze žloutku si připravte směs se špenátem.
Do velké mísy přidejte špenát (čerstvý nebo rozmražený), žloutky a chléb. Směs osolte, opepřete a podle chuti přidejte i muškátový oříšek. Až bude nádivka dochucená, opatrně vmícháme sníh. Takto připravenou nádivkou naplňte kuře a aby z něj směs nevytekla, svažte ho k sobě provázkem.
Pokud vám zbude nádivka, můžete z ní vytvarovat kuličky a dát je péct společně s kuřetem. Kuře ozdobte čerstvě nasekanými bylinkami – doporučujeme tymián a máslem. Asi po čtvrt hodině pečení kuličky vyndejte. Kuře nechte péct dalších 45 minut dozlatova. Jako lehkou přílohu ke kuřeti a knedlíčkům doporučujeme bio špenát.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio
Foto: Shutterstock