Máte rádi netradiční domácí džemy? Vyzkoušejte kombinaci dýně a hrušek.
Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 4 sklenice à 200 ml
Přísady:
• 500 g Dýně Hokkaido (očištěné a nakrájené na malé kousky)
• 500 g zralých hrušek (očištěných a nakrájených na malé kousky)
• 100 ml vody • ½ Vanilkového lusku „Bourbon“ Dr.Oetker
• 150 ml pomerančového džusu
• 1 balíček Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Příprava:
1. Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni, hrušky a lusk. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Vyjmeme lusk a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme pomerančový džus a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
3. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Zdroj a foto: Dr. Oetker