Gastro

Dýňovo-hruškový džem s jemnou chutí vanilky

Sbírání kytiček

Máte rádi netradiční domácí džemy? Vyzkoušejte kombinaci dýně a hrušek.

Doba přípravy: asi 40 minut 

Vystačí na: asi 4 sklenice à 200 ml 

Přísady: 

• 500 g Dýně Hokkaido (očištěné a nakrájené na malé kousky) 

• 500 g zralých hrušek (očištěných a nakrájených na malé kousky) 

• 100 ml vody • ½ Vanilkového lusku „Bourbon“ Dr.Oetker 

• 150 ml pomerančového džusu

• 1 balíček Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker 

Příprava: 

1. Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni, hrušky a lusk. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Vyjmeme lusk a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme pomerančový džus a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. 

2. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker. 

3. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Zdroj a foto: Dr. Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků