Zahřejte se tomatovou polévkou s balzamikovým octem Kalamáta Papadimitriou, která bude chutnat jak dětem, tak dospělým. Její příprava je snadná a rychlá.
Ingredience:
- 800 g loupaných rajčat
- 60 g slaniny
- 1 cibule
- 2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papadimitriou
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
- sůl
- 4 lžíce zakysané smetany
- olivový olej
Postup:
- Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.
Foto: Kalamáta Papadimitriou